Menu

Psychosociale coaching

Je hebt je leven onder controle… Denk je!

En dan ontstaan er klachten van stress, verdriet, somberheid, onrust, boosheid, vermoeidheid. Je zit gewoon vast. Je weet het even niet meer. Je doet dingen die je eigenlijk helemaal niet wilt. Het lukt je niet langer alle ballen in de lucht te houden. Je hebt onverklaarbare lichamelijke klachten.

Iedereen streeft ernaar om gelukkig te zijn en zich in balans te voelen. Door onverwachte gebeurtenissen in ons leven lukt dit niet altijd. Je raakt uit balans.

Wil je ook weer grip op je leven krijgen?

Ergens in je natuurlijke stroom is iets vastgelopen of overbelast. Dit kan zijn in het denken, in je energie, gevoel, emoties, gedrag of in je lichaam.

Vaak zijn we in staat om hier goed mee om te gaan en vinden we onze eigen weg weer, maar soms gaat dit niet zo gemakkelijk. Het is dan fijn om te weten dat je het dan niet alleen hoeft te doen.

Wil jij je eigen weg weer vinden of veranderingen in je leven aanbrengen en kun je daarbij een steuntje in de rug gebruiken, dan help ik graag om weer grip op je leven te krijgen!

Waar kan ik je bij helpen?

✔ Heb je stress, spanningen of onrust?

✔ Vind je het moeilijk om balans te houden in de hectiek van de dag?

✔ Ervaar je een innerlijk conflict?

✔ Heb je last van bepaalde angsten?

✔ Heb je een verlieservaring en kom je niet verder?

✔ Ligt jouw lat vaak net te hoog?

✔ Heb je het gevoel dat je alleen maar druk bent met anderen?

✔ Heb je zo’n stemmetje die je vertelt dat het nooit goed genoeg is?

✔ Belemmert jouw onzekerheid je om te doen waar je het meest naar verlangt?

✔ Stap je telkens in dezelfde valkuil?

✔ Heb je een eigenschap of gedrag waar je vanaf zou willen?

✔ Heb je het gevoel dat je het even niet meer weet?

✔ Zit je niet lekker in je vel en kun je wel hulp gebruiken?

Voor onderstaande behandelingen kan je bij mij terecht

Coaching bij kanker

Of je het zelf hebt (gehad) of iemand in je omgeving, kanker verandert je leven ingrijpend. Maar er is méér dan kanker! Jij bent er ook nog! Ik help je dat het weer om jou gaat draaien en niet alleen om de ziekte. Jij bent zelf de ziekte niet!

Psychosociale coaching

Gelukkig zijn en je goed voelen, dat wil iedereen. Door gebeurtenissen in je leven lukt dat niet altijd. Je raakt uit balans. Vaak zijn we prima in staat om daar goed mee om te gaan. Wat nu als dit niet zo gemakkelijk gaat? Ik help je om weer grip op je leven te krijgen!

Verlies en rouwbegeleiding

Als je in dit proces vastloopt of het te zwaar vindt om het alleen te doen, help ik als verlies- en rouwbegeleider om weer grip op je leven te krijgen.

Veel gestelde vragen

Ik bied je een veilige omgeving waarin je werkt aan je doelen. Als je vraag nog niet helder is, onderzoeken we die eerst samen. In het traject ben ik een gelijkwaardige partner. Mijn begeleiding bestaat uit luisteren en ‘prikkelende’ vragen stellen. Ik maak gebruik van verschillende technieken die tijdens het gesprek in gezet kunnen worden.
Ik help je op deze wijze met het vinden van je eigen antwoorden om zo tot je doel te kunnen komen.

Woon je buiten de straal van 20 km van Raalte of heb je weinig speling in je agenda, dan is online coaching via Skype of Zoom ook mogelijk.
Online coaching duurt gemiddeld tussen de 60 en 90 minuten en kost €65,- per sessie.

Een sessie duurt gemiddeld tussen de 60 en 90 minuten.

Als je het prettig vindt plannen we vooraf gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek van 30 minuten in.

Ik maak vooraf een globale schatting van het aantal sessies dat we nodig zullen hebben. Dat varieert van drie tot tien sessies. Als je doel bereikt is, of je hebt voldoende nieuwe stappen gezet en je kunt alleen verder, zijn we klaar.
De sessies vinden om de 2 á 3 weken plaats.

Tijdens een coaching traject is het belangrijk dat je de coach zoekt die bij je past. Voor mij staat voorop dat jij je veilig en vertrouwd voelt tijdens een coaching traject. Het kennismakingsgesprek is dan ook bedoeld om te kijken of er een klik is tussen jou en mij. Voel je vrij om open en eerlijk naar mij te kunnen zijn, alleen dan heeft het coaching traject effect.
Een kennismakingsgesprek duurt 30 minuten en is gratis en vrijblijvend.

Coaching gesprekken zijn over het algemeen intensief. Helemaal als je al weinig energie hebt. Daarom heb je de keuze om de gesprekken bij jou thuis te laten plaats vinden of bij mij in Raalte aan de keukentafel.
Een gesprek duurt 60 tot 90 minuten en kost € 65,- per sessie.

Alles wat er besproken wordt blijft tussen ons! Ik heb mijn beroepsgeheim!

De kosten per sessie zijn € 65,-.

Een online coachtraject Mindful Analysis van vijf tot zeven dagen kost € 295,-.

Mocht je onverwacht niet naar onze afspraak kunnen komen, dan hoor ik graag 24 uur van tevoren jouw afmelding. De sessie zal anders in rekening worden gebracht.

Op dit moment is Coaching (bij Kanker) nog niet bij iedere ziektekostenverzekeraar opgenomen in het basispakket. Heb je een aanvullende verzekering dan vergoeden een aantal verzekeraars de kosten (gedeeltelijk). Je kunt contact opnemen met jouw verzekeraar en hier navraag naar doen.

Vergoeding door werkgever
Vaak vergoeden werkgevers (een deel van) de kosten bij reintegratie, verzuimpreventie of persoonlijke ontwikkeling. Informeer hiernaar bij je werkgever.

Vergoeding via de belastingdienst
Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten -inclusief de BTW- wellicht aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op het op peil houden of verbeteren van kennis en persoonlijke vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst. De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers en ZZP’ers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Na een coaching gesprek ontvang je van mij een digitale factuur per Email. Deze mag je vervolgens per bankoverschrijving voldoen binnen de gestelde betalingstermijn.

Afspraken dienen uiterlijk één dag eerder afgezegd te worden per WhatsApp, e-mail of sms, zodat andere cliënten nog de mogelijkheid hebben om in jouw plaats te komen. Voor afspraken afgezegd minder dan 24 uur van tevoren, om welke reden dan ook, ben ik genoodzaakt deze wel in rekening te brengen.