Menu

Verlies en rouwbegeleiding

Verlies

Verlies komt vaak op een onverwacht moment op verschillende manieren voor. Een dierbare overlijdt, je komt in een echtscheiding terecht, je verliest een deel van je gezondheid, je verliest je baan, je verliest een vriendschap of contact met een dierbare, je krijgt een miskraam, een verlangen blijft onvervuld, een toekomstperspectief gaat verloren. Verlies raakt je in de kern van je bestaan. Je krijgt te maken met heftige gevoelens en gedachten. Je bent de controle kwijt en voelt je hulpeloos. Het geloof in jezelf en je gevoel van eigenwaarde zijn verminderd. Je ervaart het verlies als onrechtvaardig. Verlies hoort bij het leven, het kan van het ene op het andere moment je leven ingrijpend veranderen.

Rouw

Na verlies komt een periode van rouw. Je rouwt over wat er niet meer is. Iedereen rouwt op zijn eigen manier en iedereen ervaart die rouw ook op zijn eigen manier. Een rouwproces hoort bij een ingrijpend verlies. Een proces dat tijd en aandacht vraagt en veel tijd kost. Het is hard werken. 

De mensen om je heen kunnen nog zo meelevend zijn, vaak hebben ze geen idee hoe groot de impact echt voor je is. Bovendien kan men over het algemeen de rouwpijn van nabestaanden wel even verdragen, maar niet te lang. Goed bedoelde adviezen kunnen je zelfs hard raken. Ze kunnen je een eenzaam en emotioneel gevoel bezorgen.

Ondersteuning

Je neemt afscheid van het leven zoals het was en waaraan je gehecht was. Loslaten gaat niet, anders leren vastpakken wel. Als je vastloopt in dit proces of het te zwaar vindt om het alleen te doen, kan professionele ondersteuning en begeleiding wenselijk zijn. Verlies en rouwbegeleiding helpt je om weer grip op je leven te krijgen.

Voor onderstaande behandelingen kan je bij mij terecht

Psychosociale therapie bij kanker

Of je het zelf hebt (gehad) of iemand in je omgeving, kanker verandert je leven ingrijpend. Maar er is méér dan kanker! Jij bent er ook nog! Ik begeleid je dat het weer om jou gaat draaien en niet alleen om de ziekte. Jij bent zelf de ziekte niet!

Psychosociale therapie

Gelukkig zijn en je goed voelen, dat wil iedereen. Door gebeurtenissen in je leven lukt dat niet altijd. Je raakt uit balans. Vaak zijn we prima in staat om daar goed mee om te gaan. Wat nu als dit niet zo gemakkelijk gaat? Ik begeleid je om weer grip op je leven te krijgen!

Verlies en rouwbegeleiding

Als je in dit proces vastloopt of het te zwaar vindt om het alleen te doen, ondersteun ik als verlies- en rouwbegeleider om weer grip op je leven te krijgen.

Veel gestelde vragen

Ik bied je een veilige omgeving waarin je werkt aan je doelen. Als je vraag nog niet helder is, onderzoeken we die eerst samen. In het traject ben ik een gelijkwaardige partner. Ik maak gebruik van verschillende technieken die tijdens het gesprek in gezet kunnen worden. 
Ik begeleid je op deze wijze met het vinden van je eigen antwoorden om zo tot je doel te kunnen komen.

Een sessie duurt gemiddeld tussen de 60 en 90 minuten.

Als je het prettig vindt plannen we vooraf gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek van 30 minuten in.

Dat bepaal jij! Als je doel bereikt is, of je hebt voldoende nieuwe stappen gezet en je kunt alleen verder, zijn we klaar.

Therapiegesprekken kunnen intensief zijn. Helemaal als je mogelijk minder energie hebt. Mocht het voor jou niet haalbaar zijn om naar mijn praktijk te komen, is een huisbezoek bespreekbaar.

Alles wat er besproken wordt blijft tussen ons! Ik heb mijn beroepsgeheim!

De kosten per sessie zijn € 85,-.

Mocht je onverwacht niet naar onze afspraak kunnen komen, dan hoor ik graag 24 uur van tevoren jouw afmelding. De sessie zal anders in rekening worden gebracht.

De kosten (of een deel ervan) kunnen vaak vanuit de aanvullende verzekering worden vergoed. Kijk in je polisvoorwaarden wat er vanuit je zorgverzekeraar wordt vergoed.

Vaak vergoeden werkgevers (een deel van) de kosten bij reintegratie, verzuimpreventie of persoonlijke ontwikkeling. Informeer hiernaar bij je werkgever.

Afspraken dienen uiterlijk één dag van te voren afgezegd te worden per WhatsApp, e-mail of sms. Voor afspraken afgezegd minder dan 24 uur van tevoren, ben ik genoodzaakt deze wel in rekening te brengen